«۳۰ میلیون نفر در جهان بردگی می‌کنند»

ساخت وبلاگ

رادیو فردا : تحقیقات یک گروه مدافع حقوق بشر نشان می‌دهد در سراسر جهان حدود ۳۰ میلیون نفر در بردگی به‌سرمی‌برند که تنها نیمی از این تعداد مربوط به کشور هند است.

بر اساس گزارش گروه مدافع حقوق بشر «واک فری» (Walk Free) که در استرالیا مستقر است، نمونه‌هایی از برده‌داری در ۱۶۲ کشور جهان دیده می‌شود که از بردگی جنسی تا کار فیزیکی اجباری را شامل می‌شود. 

این گزارش که روز پنج‌شنبه، ۲۵ مهر منتشر شد، می‌گوید خیلی از کسانی که به بردگی گرفتار آمده‌اند، قربانیان بدهی‌های مالی هستند اما برخی از آنان نیز اساسا در شرایط بردگی و اسارت به دنیا آمده‌اند.

در همین زمینه پرفسور کوین بیلز، پژوهشگر و مولف این گزارش به بخش تاجیک رادیو اروپای آزاد / رادیو لیبرتی گفت: «۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان در بردگی به‌سرمی‌برند که دانستن آن حائز اهمیت است. در حقیقت، برای حل این مسئله لازم است که باید بدانیم چه تعداد آدم، کجا به بردگی گرفتار آمده‌اند.»

وی در ادامه افزود: «ما این ماجرا را یک بیماری می‌پنداریم، چنان‌چه در مورد یک بیماری شما ناگزیر از تحقیقات پزشکی هستید تا ابعاد و عوامل مسئله را دریباید تا بتوانید اقدامات درستی برای مهار بیماری انجام دهید.»

این گزارش می‌گوید که تنها در کشور روسیه حدود ۵۱۶ هزار نفر در شرایط بردگی زندگی می‌کنند، اما روسیه هم کشور مقصد برای برده‌ها محسوب می‌شود و هم این که خود آن به‌طور مستقل منشا چنین مسئله‌ای است.

پرفسور بیلز هم دراین‌باره چنین توضیح می‌دهد: «می‌دانیم که قاچاق انسان هم از کشورهای دیگر به روسیه انجام می‌شود و هم عکس آن صادق است. از برخی جهات هم به نظر می‌رسد که بیشتر قاچاق مردان از کشورهایی مانند مولداوی، ازبکستان و قزاقستان به روسیه رواج دارد که در اموری مانند ساختمان‌سازی و کشاورزی به کار گرفته می‌شوند.»

به گفته او، آن‌چه زمینه را برای بردگی انسان‌ها در روسیه فراهم می‌آورد، مانند دیگر کشورها تفاوت‌های ملی و نژادی می‌تواند باشد به این معنا آدم‌هایی که متفاوتند یا روس نیستند، بیشتر خطر بهره‌برداری از آنان وجود دارد.

اما جز روسیه، بردگی در کشور چین نیز رواج گسترده‌ای دارد، جایی که حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار برده زندگی می‌کنند و از این نظر کشور چین پس از هند در رتبه دوم قرار می‌گیرد. 

رتبه سوم نیز از آن پاکستان است که دو میلیون و ۱۰۰ هزار مورد برده‌داری در آن گزارش شده است. ایران در رتبه صد و سوم جای گرفته است.

در عین حال این گزارش می‌گوید که در برخی کشورها نظیر ازبکستان «برده‌داری دولتی» نیز وجود دارد به این شکل که حکومت آن مردم را وادار به انجام کارهایی می‌کند که اگر از انجام آن طفره بروند با مجازات‌هایی مواجه خواهند شد.

گرچه ازبکستان این مسئله را برده‌داری نمی‌داند و از آن به عنوان خدمت به کشور نام می‌برد، اما پرفسور بیلز می‌گوید که اگر تاریخ استعمار در جایی مانند آفریقا را مطالعه کنید متوجه می‌شوید مردم محلی آن مناطق با زور مجبور به انجام کارهایی می‌شدند که از آن به عنوان خدمت به کشور یاد می‌شد. 

rt50...
ما را در سایت rt50 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : arash ababa بازدید : 169 تاريخ : شنبه 27 مهر 1392 ساعت: 23:50