کدام ترشحات زنانه خطرناک است؟

ساخت وبلاگ

همهخانم‌ها از زمانی که به سن بلوغ می‌رسند و اولین قاعدگی‌شان را تجربه می‌کنندمتوجه تغییراتی اساسی در بدن‌شان می‌شوند و در عین حال ممکن است بیماری‌های جدیدیرا تجربه کنند که تا به حال هیچ چیز در موردشان نمی‌دانستند. یک دسته از اینبیماری‌ها، عفونت‌های مختلف ناحیه تناسلی و ترشحات حاصل از آن است. البته همهترشحات غیرطبیعی محسوب نمی‌شود و نیازی به درمان ندارد. اگر همیشه راجع به اینترشحات سؤال‌هایی در ذهن‌تان داشتید و راحت نمی‌توانستید آنها را از پزشک خودبپرسید صحبت‌های دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوق‌تخصص نازایی و لاپاراسکوپیرا در این مورد از دست ندهید.

اینترشحات طبیعی است و درمان نمی‌خواهد

ترشحاتدر خانم‌ها به ۲ گروه فیزیولوژیک و پاتولوژیک تقسیم می‌شود. ترشحات فیزیولوژیکمعمولا از شروع اولین قاعدگی تا یائسگی به علت تخمک‌گذاری ایجاد می‌شود که شفاف،بی‌رنگ و کمی کش‌دار است و در حدود روز ۱۰ تا ۱۸ سیکل عادت ماهانه میزان‌شانافزایش پیدا می‌کند. در حقیقت این ترشحات «استروژنیک» نامیده می‌شود و نشانه‌ای ازتخمک‌گذاری است. حتی گاهی اوقات مقدارشان آنقدر زیاد است که فرد را به شک وامی‌داردو مجبور می‌شود به مطب مراجعه کند درحالی که این ترشحات هیچ خطری ندارد. دومین نوعاز ترشحات فیزیولوژیک، ترشحات سفید رنگ به مقدار بسیار کم، بدون بو، تا حدی کش‌دار،پنیری و بدون خارش است. درواقع چون ناحیه واژن نزدیک به مقعد است درصد کمی احتمالرشد قارچ وجود دارد حتی در حالت عادی یک دختربچه ۳ساله هم ممکن است به این قارچمبتلا شود که هردوی این ترشحات طبیعی است و احتیاجی به درمان خاصی ندارد.

خوددرمانی کنیم یا نکنیم؟!

اگرترشحات فیزیولوژیک، بدون بو، شفاف یا سفید باشد نیازی به مراجعه پزشکی وجود ندارد.کسانی که ترشحات خیلی روشن سفیدرنگ به هم چسبیده و پنیری و بدون بو و یک مختصرخارش دارند می‌توانند بدون مراجعه به پزشک ۷ شب از داروی ضد قارچ موضعیکلوتریمازول استفاده کنند اما اگر خوب نشدند بهتر است دیگر این درمان را ادامهندهند و به پزشک مراجعه کنند. ترشحات پاتولوژیک نیز حتما نیاز به تشخیص و درمانپزشک دارد. بارها مشاهده شده است چون بیمار یک بار در گذشته مراجعه کرده بوده ودرمان ضدقارچ گرفته بعد برای هر ترشحی به طور سرخود و بدون مشورت پزشک از هماندرمان ضد قارچ استفاده می‌کند و وقتی به پزشک مراجعه می‌کند که متاسفانه وضعش ازروز اول بدتر شده است. درحقیقت درمان هر ترشحی برحسب عامل پاتولوژیکش متفاوت است.اگر شما بخواهید درمان میکروبی را برای قارچ به کار ببرید جواب نخواهد داد، پسبهتر است در شرایطی که بیمار ترشح زرد، سبز، کف‌آلود و بدبو دارد حتما به پزشکمراجعه کند چون اگر خوب درمان صورت نگیرد ممکن است منجر به ناباروری و حتی آبسه‌هایلگنی شود. گاهی اوقات به دلیل عدم درمان مناسب حتی مجبور می‌شویم تخمدان‌ها، رحمیا حتی قسمتی از روده و بخشی از مثانه را خارج کنیم.

بهعلائم دقت کنید

ترشحاتپاتولوژیک به چند دسته تقسیم می‌شود. این ترشحات ممکن است بر اثر یک قارچ بسیارشدید ایجاد شود. رنگ آنها سفید و مقدارشان بسیار زیاد است و گاهی اوقات آبکی وهمراه با خارش فراوان و قرمز شدن ناحیه خارجی آلت تناسلی است. این بیماریکاندیدیاز نامیده می‌شود و احتیاج به درمان دارد. درمان آن معمولا با داروهایموضعی و خوراکی انجام می‌شود. دسته دیگر از ترشحات پاتولوژیک، ترشحات زردرنگ وبدبو است که بعضی اوقات با خارش بسیار زیاد همراه است. خود این ترشحات انواعمختلفی دارد. یکی از آنها «میکس میکروبیال» (باکتری‌هایی از انواع مختلف) نامیدهمی‌شود. برخی دیگر بر اثر باکتری «گاردنلا» یا گاهی اوقات حتی «تریکوموناس» ایجادمی‌شود که یک موجود تک‌یاخته‌ای است و خارش فراوان ایجاد می‌کند. در هر صورتمعمولا درمان این ترشحات با داروی مترونیدازول است که به صورت موضعی و خوراکیاستفاده می‌شود.

آنتی‌بیوتیک‌هااحتمال قارچ را بالا می‌برند؟!

ازآنجایی که خوددرمانی در ایران خیلی رایج است خیلی اوقات بیمار ۲ تا ۴ روز آنتی‌بیوتیکمصرف می‌کند و علائم بیماری که کاهش پیدا کرد دیگر آن را قطع می‌کند. با این کارکمی از میکروب‌های ناحیه واژن از بین می‌روند اما چون درمان کامل نشده برخی ازآنها زنده می‌مانند و به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند. به همین دلیل بیمار هر نوعآنتی‌بیوتیکی هم که مصرف می‌کند متاسفانه این چرک قطع نمی‌شود و حتی ممکن استمجبور شویم جراحی انجام دهیم. آنتی‌بیوتیک حداقل برای ۷ روز باید مصرف شود و بعداگر پزشک صلاح دید قطع شود. مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.جالب است بدانید با خوردن آنتی‌بیوتیک احتمال ایجاد قارچ در ناحیه واژن بالا می‌رود.در واژن یک باسیل یا میکروب محافظ به نام «دودرلن» وجود دارد. این باسیل حافظ ونگهبان واژن است و نمی‌گذارد میکروب‌های دیگر وارد آن قسمت شوند و تا حدودی جلویرشد قارچ را می‌گیرد اما زمانی که برای درمان یک بیماری مانند آنفلوآنزا یاسینوزیت و… آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنیم متاسفانه این باسیل خوب از بین می‌رودبنابراین احتمال رشد قارچ در ناحیه واژن زیاد می‌شود. بسیاری اوقات وقتی برایبیمار آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود مجبور می‌شویم به دلیل خارشی که دارد یک دارویضدقارچ هم به او بدهیم تا اذیت نشود.

اینعفونت باعث نازایی می‌شود!

ترشحاتدیگری نیز وجود دارد که سبزرنگ یا زرد متمایل به سبز است که آن هم به علت«تریکوموناس»، «گونورآ» یا همان سوزاک می‌تواند ایجاد شود. این ترشحات درمان خاصخود را دارد که به خصوص اگر سوزاک باشد درمان پنی‌سیلین لازم است و اگر تریکوموناسباشد درمان با مترونیدازول باید انجام شود. در این موارد نیز زن و شوهر باید هر دوتحت درمان قرار گیرند. اگر این ترشحات در بیمار تکرار شود توصیه می‌شود علاوه بردرمان، یکسری آزمایش‌های کلی دیگر از نظر بررسی هپاتیت، ایدز و… نیز داده شود چونبیماری‌های STD بیماری‌هایی هستند کهاز طریق تماس جنسی منتقل می‌شوند و ممکن است باعث نازایی و عقیمی در مردها و زن‌هاشوند یعنی ممکن است در پروستات آقایان تکثیر شده یا باعث بسته شدن لوله‌های رحمیدر خانم‌ها شوند.

شوهرهم باید درمان شود!

درمورد ترشحات پاتولوژیک به خصوص در قسمت ترشحات زردرنگ حتما باید درمان همسر را همبه یاد داشت چراکه این باکتری‌ها با رابطه جنسی به همسر هم منتقل می‌شود و اگرهمسر درمان نشود می‌تواند در پروستات او باقی بماند و بعد دوباره با رابطه زناشوییبه خانم منتقل شود. خیلی از خانم‌ها پس از مراجعه به پزشک و دریافت دارو درمان می‌شونداما بعد از اولین نزدیکی دوباره این عفونت به آنها منتقل می‌شود و دوباره علائمبیماری در آنها ایجاد می‌شود. در مورد عفونت زردرنگ و بودار باید زن و شوهر هر دوتحت درمان کافی و منلسب قرار بگیرند.

چرابا مصرف داروهای ضدبارداری احتمال عفونت قارچی بالا می‌رود؟

داروهایضدبارداری هم متاسفانه در عده محدودی باعث افزایش رشد قارچ می‌شود زیرا کسانی کهداروهای ضدبارداری استفاده می‌کنند معمولا قبلا از کاندوم استفاده می‌کردند و باکنار گذاشتن آن اگر عفونتی در همسرشان باشد به آنها منتقل می‌شود و احتمال ایجادقارچ افزایش پیدا می‌کند اما این داروها خود به تنهایی عامل افزایش رشد قارچ نیست.استرس نیز از آنجایی که روی سیستم ایمنی اثر می‌گذارد باعث افزایش کل عفونت‌ها درتمام بدن می‌شود، یعنی سیستم ایمنی که ضعیف شود فرد بیشتر دچار سینوزیت،سرماخوردگی، آنفلوآنزا و… می‌شود و مجبور می‌شود آنتی‌بیوتیک مصرف کند بنابرایناحتمال ایجاد قارچ هم بیشتر می‌شود. اما اینطور نیست که بگوییم هر فردی که استرسدارد حتما عفونت واژینال می‌گیرد.

خانم‌هاییائسه هم ممکن است مبتلا شوند

ازآنجایی که ترشحات فیزیولوژیک در خانم‌های یائسه کمتر است و محیط واژن خشک است،معمولا عفونت‌های شدید در این افراد کمتر اتفاق می‌افتد اما گاهی اوقات و به صورتنادر شاهد عفونت‌های خیلی شدید در خانم‌های یائسه هم هستیم بنابراین نمی‌توان گفتکه اصلا عفونت نمی‌گیرند بلکه فقط کمتر دچار آن می‌شوند اما در هر حال آنها همباید به پزشک مراجعه کنند. کسانی که ازدواج نکرده‌اند چون رابطه زناشویی ندارند بهجز قارچ عفونت دیگری نمی‌گیرند.

ترشحاتزمان بارداری به سختی درمان می‌شود

نوعترشحات در زمان بارداری تفاوتی با سایر مواقع ندارد فقط اینکه در بارداری اتفاقبدی که می‌افتد این است که سیستم ایمنی ضعیف می‌شود. بیمارانی هستند که در تماممدت بارداری‌شان ترشحات زرد رنگ دارند که پزشک برای درمان آنها انواع آنتی‌بیوتیک‌هارا تجویز می‌کند اما یا خوب نمی‌شوند یا اگر هم خوب شوند باز بعد از مدتی ترشحات‌شانبازمی‌گردد اما به محض اینکه زایمان می‌کنند و بعد از یک تا ۳ ماه که ویزیت می‌شوندمی‌گویند ما اصلا دیگر اثری از آن ترشحات نمی‌بینیم. دلیلش این است که بعد اززایمان سیستم ایمنی بدن دوباره به حالت عادی برمی‌گردد. اما در کل درمان‌هایی راکه در دوره بارداری می‌توانیم برای خانم باردار انجام دهیم متفاوت است. در ۳ ماههاول خیلی از داروهای خوراکی و آنتی‌بیوتیک‌ها را ترجیح می‌دهیم برای بیمار تجویزنکنیم و از طریق درمان موضعی درمان صورت گیرد. همین باعث می‌شود کمی تاخیر دردرمان پیش بیاید و نتوانیم این ترشحات زردرنگ را تا موقع زایمان کامل برطرف کنیماما ۹۰ درصد این ترشحات بعد از زایمان خود به خود برطرف می‌شوند.

rt50...
ما را در سایت rt50 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : arash ababa بازدید : 243 تاريخ : شنبه 27 مهر 1392 ساعت: 22:57